Het planten van een klimroos

Als je bekend bent met tuinieren of tuinen, heb je vast wel eens een klimroos gezien. Het zijn planten die je in veel tuinen tegenkomt. Deze planten hebben in het voorjaar, en dan voornamelijk in de maand mei, prachtige bloemen. Ze hebben, afhankelijk van de soort, een rode, roze, gele, witte of een abrikoos achtige kleur. Ook zijn er klimrozen die na het voorjaar in bloei blijven. Je kunt hierdoor de gehele zomer genieten van deze prachtige bloemen. Een klimroos kan circa twee tot drie meter groot worden.

Het aanplanten van klimrozen

Een klimroos, met een kale wortel, dient niet aangeplant te worden wanneer het vriest. Een geschikte maand om klimrozen te planten is desondanks november, maar zorg ervoor dat je het niet op een koude novemberdag doet. Klimrozen in een bak kunnen over het algemeen het gehele jaar aangeplant worden. Houdt er wel rekening mee dat je de klimrozen niet plant op een plek waar in het verleden rozen hebben gestaan. Indien je de rozen daar wel wilt planten, kun je het best de grond circa 60 cm afgraven en de grond vervangen. Op deze manier voorkom je dat de klimrozen te maken krijgen met de rozenkwaal rozenmoeheid. Wanneer je klimrozen gaat planten is het noodzakelijk dat je deze in goede potgrond plaatst. Sommige mensen kiezen ervoor om rozengrond te gebruiken in plaats van potgrond, wat overigens ook prima kan worden gebruikt.

Het kopen van klimrozen

Klimrozen kun je in een tuincentrum kopen, maar het is eveneens mogelijk om de planten online te bestellen bij een webshop. Vandaag de dag gebruiken steeds meer mensen het internet om planten en toebehoren te kopen. Op dit soort webshops kun je ook al allerlei andere tuin gerelateerde artikelen kopen, die je ook nodig hebt om de klimroos te kunnen aanplanten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan potgrond, een schep etc.

 

  •  
  • Tuinplantenwinkel
  • € 4.95
  •  

Leave a Reply